10 verborgen juweeltjes in Parijs: Ontsnap aan de toeristen

Edwin

Updated on:

10 verborgen juweeltjes in Parijs: Ontsnap aan de toeristen

Als je denkt aan Parijs, denk je waarschijnlijk aan de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Maar de Franse hoofdstad heeft veel meer te bieden dan alleen deze bekende bezienswaardigheden. In dit artikel nemen we je mee naar 10 verborgen juweeltjes in Parijs: ontsnap aan de toeristen en ontdek de minder bekende, maar minstens zo fascinerende plekken van deze prachtige stad.

1. La Campagne à Paris

La Campagne à Paris is een pittoreske wijk die je niet zou verwachten in een bruisende metropool als Parijs. Deze wijk, gebouwd op een voormalige steengroeve, bestaat uit charmante huisjes met tuinen, smalle straatjes en prachtige uitzichten over de stad. Het is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van een rustige wandeling.

2. De Promenade Plantée

De Promenade Plantée is een verhoogd park dat is aangelegd op een voormalige spoorlijn. Het strekt zich uit over bijna 5 kilometer en biedt een uniek perspectief op de stad. Je kunt er wandelen tussen de bomen en bloemen, terwijl je uitkijkt over de daken van Parijs.

3. Het Musée de la Chasse et de la Nature

Het Musée de la Chasse et de la Nature is een van de meest ongewone musea van Parijs. Het is gewijd aan de jacht en de natuur, met een collectie die varieert van jachttrofeeën tot kunstwerken. Het museum is gevestigd in een prachtig herenhuis in de Marais en is een fascinerende plek om te bezoeken, zelfs als je niet bijzonder geïnteresseerd bent in de jacht.

4. De Marché aux Puces de Saint-Ouen

De Marché aux Puces de Saint-Ouen is de grootste vlooienmarkt ter wereld. Het is een doolhof van kraampjes en winkels waar je alles kunt vinden, van antiek en vintage kleding tot tweedehands boeken en platen. Het is een paradijs voor liefhebbers van brocante en een geweldige plek om unieke souvenirs te vinden.

5. Het Canal Saint-Martin

Het Canal Saint-Martin is een van de meest romantische plekken in Parijs. Het kanaal, dat door een hippe wijk loopt, is omzoomd met bomen en oude ijzeren bruggen. Je kunt er een boottocht maken, picknicken aan de waterkant of gewoon genieten van de sfeer in de vele cafés en restaurants langs het kanaal.

6. De Catacomben van Parijs

De Catacomben van Parijs zijn een netwerk van ondergrondse tunnels waarin de beenderen van miljoenen Parijzenaars zijn opgeslagen. Het is een macabere, maar fascinerende plek die een heel andere kant van de stad laat zien. Een bezoek aan de catacomben is niet voor bangeriken, maar het is zeker een onvergetelijke ervaring.

7. Het Musée Jacquemart-André

Het Musée Jacquemart-André is een prachtig privémuseum dat is gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis. Het museum heeft een indrukwekkende collectie kunstwerken, waaronder schilderijen van Rembrandt en Van Dyck. Maar het gebouw zelf, met zijn elegante kamers en prachtige tuin, is minstens zo interessant als de kunst die er wordt tentoongesteld.

8. De Rue Crémieux

De Rue Crémieux is een van de meest fotogenieke straten van Parijs. Deze korte straat in de wijk Bastille is bezaaid met kleurrijke huizen, waardoor het een populaire plek is voor fotografen. Het is een rustige en charmante plek, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots.

9. Het Parc des Buttes-Chaumont

Het Parc des Buttes-Chaumont is een van de grootste en mooiste parken van Parijs. Het park, dat is aangelegd op een voormalige steengroeve, heeft steile kliffen, een kunstmatig meer en een romantische tempel op een eiland. Het is een geweldige plek om te wandelen, te picknicken of gewoon te ontspannen in de zon.

10. De Passage des Panoramas

De Passage des Panoramas is de oudste overdekte winkelgalerij van Parijs. Het is een charmante plek met een nostalgische sfeer, vol met kleine winkels en restaurants. Je kunt er vintage postkaarten, oude boeken en andere curiosa vinden, of gewoon genieten van een kopje koffie in een van de ouderwetse cafés.

Deze 10 verborgen juweeltjes in Parijs laten zien dat de stad veel meer te bieden heeft dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Dus als je de volgende keer in Parijs bent, vergeet dan niet om van de gebaande paden af te wijken en deze minder bekende, maar minstens zo fascinerende plekken te ontdekken.

Foto van auteur
Gefascineerd door Frankrijk. Van jongs af aan was Edwin betoverd door de schoonheid en de rijke cultuur van Frankrijk. Zijn dromen brachten hem uiteindelijk naar zijn geliefde vakantieland, waar hij nu woont en het land verkent dat zijn hart altijd heeft gestolen. Met een passie die grenzeloos is, schrijft Edwin nu over de charme van Frankrijk, de verrukkelijke gerechten en de prachtige landschappen. Zijn woorden brengen de ziel van dit betoverende land tot leven voor lezers overal ter wereld.