Een tour door de Franse regio’s: Van Bretagne tot Corsica

Edwin

Updated on:

Een tour door de Franse regio's

Frankrijk, een land dat bekend staat om zijn rijke cultuur, gastronomie en prachtige landschappen, heeft veel te bieden. Een tour door de Franse regio’s: Van Bretagne tot Corsica, is een onvergetelijke ervaring die je de diversiteit en schoonheid van dit land laat zien. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door enkele van de meest opmerkelijke regio’s van Frankrijk.

Bretagne

We beginnen onze tour in Bretagne, een regio in het noordwesten van Frankrijk die bekend staat om zijn ruige kustlijn en rijke Keltische erfgoed. De regio is bezaaid met pittoreske vissersdorpjes, middeleeuwse stadjes en prachtige zandstranden. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Mont Saint-Michel: Dit kleine rotsachtige eiland is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk. Het is bekend om zijn spectaculaire abdij, kronkelende straatjes en prachtige uitzichten over de baai.
 • Saint-Malo: Deze ommuurde stad aan de kust staat bekend om zijn historische architectuur, prachtige stranden en heerlijke zeevruchten.
 • De Côte de Granit Rose: Deze opvallende roze granieten kustlijn is een van de meest unieke natuurlijke bezienswaardigheden van Bretagne.

Loirevallei

Van Bretagne reizen we naar het zuiden naar de Loirevallei, ook wel bekend als de ‘Tuin van Frankrijk’. Deze regio staat bekend om zijn weelderige landschappen, prachtige kastelen en uitstekende wijnen. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Château de Chambord: Dit is een van de meest herkenbare kastelen in de wereld, bekend om zijn unieke Franse renaissance-architectuur.
 • Château de Chenonceau: Dit elegante kasteel, dat over de Cher-rivier is gebouwd, is een van de meest bezochte en gefotografeerde kastelen in de Loirevallei.
 • Vouvray: Dit wijngebied staat bekend om zijn sprankelende witte wijnen, gemaakt van de Chenin Blanc-druif.

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Onze volgende stop is de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuidoosten van Frankrijk. Deze regio staat bekend om zijn zonnige klimaat, levendige kleuren en gevarieerde landschappen. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Nice: Deze levendige stad aan de Franse Rivièra staat bekend om zijn prachtige stranden, luxe hotels en het beroemde Carnaval de Nice.
 • De Gorges du Verdon: Dit is de grootste kloof van Europa, met spectaculaire kliffen, turquoise wateren en talloze mogelijkheden voor outdoor-activiteiten.
 • De lavendelvelden van de Provence: In de zomermaanden zijn deze velden een explosie van paarse kleur en geur, een must-see voor elke bezoeker.

Corsica

We eindigen onze tour op het eiland Corsica, gelegen in de Middellandse Zee. Corsica staat bekend om zijn ruige bergen, prachtige stranden en unieke cultuur. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Ajaccio: De geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, deze stad heeft een rijke geschiedenis en een levendige sfeer.
 • De Calanches de Piana: Deze rode granieten kliffen aan de westkust van Corsica bieden enkele van de meest adembenemende uitzichten van het eiland.
 • Cap Corse: Dit schiereiland is bezaaid met pittoreske dorpjes, prachtige stranden en indrukwekkende bergen.

Een tour door de Franse regio’s: Van Bretagne tot Corsica, biedt een fascinerende kijk op de diversiteit en schoonheid van Frankrijk. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gastronomie, er is voor elk wat wils in deze prachtige regio’s.

Foto van auteur
Gefascineerd door Frankrijk. Van jongs af aan was Edwin betoverd door de schoonheid en de rijke cultuur van Frankrijk. Zijn dromen brachten hem uiteindelijk naar zijn geliefde vakantieland, waar hij nu woont en het land verkent dat zijn hart altijd heeft gestolen. Met een passie die grenzeloos is, schrijft Edwin nu over de charme van Frankrijk, de verrukkelijke gerechten en de prachtige landschappen. Zijn woorden brengen de ziel van dit betoverende land tot leven voor lezers overal ter wereld.